Nieuws:

Succesvol (door) starten met Business Intelligence

tags: Kennisbijeenkomsten

Op dinsdag 11 september jl. zijn we aanwezig geweest voor de round table ‘Succesvol (door) starten met Business Intelligence’ bij St. Philadelphia Zorg. Jasper Drenth, Manager Business Analyse & Business Intelligence, vertelt over de implementatie van dit proces.

 

St. Philadelphia Zorg beschikt over de juiste mensen en technologie. Hierbinnen is er veel aandacht voor leren en door ontwikkelen. Business Intelligence is organisatorisch geborgd binnen Philadelphia. Centraal georganiseerd, met decentrale slagkracht en een verantwoordelijkheid belegd in alle ketens. Er is draagvlak op bestuursniveau; de vraag is gesteld: we willen BIG data, maar hoe willen we daar naartoe? Goede aanleiding om een dedicated BI team neer te zetten.

 

Hiermee is een compleet nieuw data warehouse gerealiseerd. Erg interessant om te horen hoe dit proces is aangepakt binnen Philadelphia en hoe in de regio’s via de locatiemanagers en de gebruikersgroepen de wensen zijn geïnventariseerd. Tijdens de uitrol van de eerste KPI’s zijn inloopsessies en demo’s georganiseerd met een uitleg over BI en ook om te finetunen.

Organisaties vanuit de Amersfoort en Utrecht IT-Circe zijn bij deze sessie aanwezig geweest.

Onderwerpen die interessant blijken voor een vervolgsessie zijn o.a.:

- Big Datatechnieken inzichtelijk maken voor de business
- Toepassen van Agile werken t.a.v. beheer en ontwikkeling van BI-omgevingen
- Data Visualisatie
- Hoe real time informatie koppelen aan bedrijfsprocessen
- Hoe krijg je de business mee/ aanpassing in de organisatie
- AI-toepassingen

 

Interesse om mee te doen aan een van de round tables of deel te nemen aan een andere activiteit? Neem dan contact op met de coördinator van jouw organisatie.

Deelnemen aan AMIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact