Nieuws:

Efficiëntietesten

tags: Kennisbijeenkomsten

Op woensdag 3 oktober bezochten we – samen met deelnemers uit de Utrecht en Amersfoort IT-Circles – a.s.r.  voor een kennissessie over efficiëntietesten. Roland Mees, Efficiëntietester bij a.s.r., vertelde in een presentatie over uitvoering van dit proces en liet zijn visie en aanpak zien aan de hand van voorbeelden en meetresultaten.  
 
Efficiëntietesten of performance-testen gaat over veel en vaak: veel gelijktijdig actieve gebruikers die vaak dezelfde handelingen uitvoeren op een website. Om te controleren of die website dat aantal gebruikers op de gewenste manier kan afhandelen, wordt er een efficiëntietest of performance-test uitgevoerd, veelal met geautomatiseerde hulpmiddelen.  

Zaken die aan bod kwamen waren: Wat kan je verwachten onder normale omstandigheden? En wat onder piekomstandigheden? Hoe kom je bij het belastingmodel? Wat is het plan van aanpak en wat zijn de acceptatiecriteria? 
 
Na de presentatie gingen teams actief aan de slag met regenpijpen, antislipmatjes en pingpongballen, om zo inzichtelijk te maken hoe een applicatief systeem in elkaar zit en hoe je dat kan testen op efficiëntie. Een erg leuke manier om de interactie in de groep te zien. Binnen deze groep zijn diverse onderwerpen opgehaald ter verdere verdieping bij vervolgsessies.  

Deelnemen aan AMIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact