Nieuws:

Agile & Techiek

tags: Kennisbijeenkomsten

Op 22 november jl. organiseerde Hogeschool Inholland via de Amsterdam IT Circle een kennisbijeenkomst voor informatie managers, lead developers, infra-, enterprise- en solution-architecten. Naast Inholland hadden de DNB, Universiteit Utrecht, KNMI, SSC-ICT, CBS en Vanderlande een aantal developers en architecten afgevaardigd om deze middag te sparren over onderwerpen als DevOps, de aanpak en de rol van operations.

Voor veel organisaties is het een uitdaging om de Agile principes toe te passen en geleidelijk de transitie te maken naar een volwassen Agile organisatie. Daarnaast is het een uitdaging om continu de volwassenheid en effectiviteit van de Agile organisatie te verbeteren en met meerdere Agile teams tegelijkertijd producten en diensten te ontwikkelen. Modellen zijn hiervoor beschikbaar, maar hoe gaat dit daadwerkelijk in praktijk werken? Hoe zet je Continuous Integration en Optimization op. In deze kennissessie is dieper ingegaan op deze materie en zijn vragen die er waren bij de deelnemers beantwoord.

DevOps binnen de organisatie
Hogeschool Inholland beet het spits af en vertelde uitvoerig over hun Agile transitie. André Kreft -Teamlead Development Team bij Inholland - deelde de ervaring over de weg die Inholland heeft bewandeld. Tijdens en na de presentatie kwam er een boeiende discussie op gang over vraagstukken als ‘hoe krijg je de organisatie mee?’ en ‘is DevOps altijd de juiste methode?’

Daarna vertelde De Nederlandsche Bank in de persoon van William Mayvis (Solution Architect DNB), over de rol van DevOps bij DNB. Hij deelde zijn aanpak in het neerzetten van DevOps en gaf een inkijk in de opzet van het Continuous Delivery model van DNB.  Hoe deed DNB dat eerst en wat is nu de gekozen setup? Wat zijn de learnings van die aanpak?
Belangrijke elementen die in beide presentaties terugkwamen waren de communicatie met betrekking tot DevOps: betrek de juiste personen erbij en deel ontwikkelingen met de business. Opvoeden door successen delen! Wat duidelijk naar voren kwam was dat het Ops deel van DevOps veel aandacht vergt om te integreren.

Aan het eind van de middag was er nog de gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Besloten is dat er nog voldoende informatie te delen valt in een vervolgsessie. Meer weten over het vervolg op deze sessie? Meldt het bij ons en bij de coördinator van de IT-circle.

Deelnemen aan AMIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact